Cocktail de sampanie cu inghetata de vanilie
PrinteazaCocktail de sampanie cu inghetata de vanilie din: zmeura, inghetata de vanilie si sampanie.
Șampania este un tip de vin spumant celebru și distins, produs în regiunea franceză Champagne. Este adesea asociată cu evenimente festive și sărbători, fiind cunoscută pentru bulele sale fine și gustul său rafinat.
În conformitate cu legislația europeană, termenul “șampanie” poate fi folosit doar pentru vinurile spumante produse în regiunea Champagne din Franța. Această regiune este situată în nord-estul Franței și are condiții unice de sol și climă, care contribuie la calitatea și caracteristicile specifice ale șampaniei.
Principalele soiuri de struguri utilizate în producția de șampanie sunt Chardonnay, Pinot Noir și Pinot Meunier. Chardonnay este un soi de struguri alb, în timp ce Pinot Noir și Pinot Meunier sunt soiuri de struguri negri. Fiecare soi aduce aportul său distinct la caracterul și gustul final al șampaniei.
Procesul de producție al șampaniei implică o a doua fermentație în sticlă, care creează bulele caracteristice. După fermentația inițială, vinul de bază este îmbuteliat împreună cu drojdiile și zahărul, inițiind astfel o a doua fermentație. Dioxidul de carbon produs în timpul fermentației creează bulele și spuma din șampanie.
Există mai multe tipuri de șampanie, cu caracteristici diferite:
- Șampanie brut: Este cel mai comun tip de șampanie și are un conținut de zahăr brut mai mic, oferind un gust uscat și rafinat.
- Șampanie extra-brut: Este un tip de șampanie cu un conținut de zahăr și mai mic decât șampania brut, având un gust extrem de uscat.
- Șampanie sec: Acest tip de șampanie are un conținut de zahăr mai mare decât cele brut și extra-brut, având un gust mai dulce.
- Șampanie demi-sec: Este mai dulce decât șampania sec, cu un conținut de zahăr mai mare.Șampanie dulce: Este cea mai dulce variantă de șampanie, având cel mai mare conținut de zahăr.
Există mai multe case de producție și mărci de șampanie renumite, precum Dom Pérignon, Moët & Chandon, Veuve Clicquot, Krug și Bollinger. Etich
- 250 g zmeura (proaspata sau congelata)
- 4 cupe de inghetata de vanilie
- 200 ml sampanie
Mod de preparare:
Se mixeaza zmeura in blender (se pastreaza 12 fructe de zmeura pentru decorare).
Pasta astfel obtinuta se imparte in 4 pahare de sampanie. peste aceasta pasta se adauga in fiecare pahar o lingura de inghetata de vanilie.
Se toarna cu grija sampania in fiecare pahar, pentru a forma un strat separat in partea de sus.
Paharele se decoreaza cu fructele de zmeura.
Savurati!