Cocktail Sidecar
Printeaza
- Calitate – alcoolic
- Bază alcoolică – coniac
- Pahar – cupă mică de cocktail
- Categorie – Triple sec drinks
- Decoraţiune – fără
Se serveşte seara şi noaptea
Ingrediente:
- 6/10 coniac
- 3/10 Cointreau
- 1/10 suc de lămâie
Din unele surse, acest cocktail ar fi apărut în anii ’20 la Chaton Bar din Paris, din imaginaţia unui şofer de sidecar barmanul care l-a realizat, urmând indicaţiile clientului său, i-a dat numele Sidecar în onoarea clientului inventator.
Alţii afirmă, însă, că băutura şi-a făcut apariţia tot la Paris, dar la New York Harry’s Bar, în 1911, după cum amintesc documentele acestui local, în fine, după alte opinii, cocktailul Sidecar a apărut la Paris, în 1911, la New York Harry’s Bar, datorită unui şofer de sidecar.
Preparare:
Se amestecă rapid în shaker, cu gheaţă sfărâmată, cele trei ingrediente şi amestecul se toarnă, filtrat, în cupa mică de cocktail.
Variante:
Catalogul IBA din 1961 a propus dozele sub această formă 2/4 brandy, 1/4 suc de lămâie şi 1/4 de Cointreau. în a doua şi a treia codificare, reţeta va fi exprimată în zecimi de întreg.