Socata aromata din: apa rece, zahar, boabe de orez, soc. Ingrediente: 5 l apa rece 500 g zahar 1 pahar mic cu boabe de orez 7-8 inflorescente de soc Mod de preparare: Asezati florile de soc intr-un borcan de sticla. Puneti peste flori boabele de orez spalate si zahărul, apoi umeziti amestecul […]
Cocktail de socata
PrinteazaCocktail de socata din: socata, apa minerala, pere, menta.
Socata este o băutură răcoritoare și efervescentă tradițională, făcută din flori de soc, apă, zahăr și lămâie. Pentru a face socata, florile de soc proaspete sunt lăsate la înmuiat în apă timp de câteva zile, după care se adaugă zahăr și lămâie.
Socata obținută va fermenta în mod natural, creând bule și dându-i o aromă unică. Este o băutură populară în Europa de Est și în alte părți ale lumii, cunoscută și pentru calitățile sale răcoritoare în sezonul cald.
- 1 l socată (naturală sau din sirop concentrat din comert)
- 2 ceşti de apă minerală
- 2 pere bine coapte
- câteva frunze de mentă proaspătă
Mod de preparare:
Mixează perele la blender sau cu mixerul, până când obtii o pastă dulce.
Amestecă toate ingredientele într-o carafă şi adaugă câteva frunze de mentă proaspătă, uşor presate, pentru o aromă răcoritoare.
Savurati!
poate iti place si:
Socata delicioasa
Socata delicioasa din: apa, flori de soc, lamaie, zahar, sare de lamaie, boabe de orez, dulceata de zmeura. Ingrediente: 10 l apa 10 flori de soc 1 lamaie mare 1 1/2 kg zahar 2 linguri sare de lamaie cateva boabe de orez (optional pentru a fermenta mai repede) 3 linguri dulceata de zmeura (optional) […]
Sorbet din agrişe, socată şi vodcă
Gustul acrişor al agrişelor se completează de minune cu parfumata şocată. Un desert foarte light! Pune într-o cratiţă 500 g agrise, 130 ml socată şi 150 ml apă şi tine la foc mic până când agrişele se înmoaie bine. Trece acest amestec prin sită, lasă să se răcească, apoi dă la frigider. Adaugă în amestecul […]
Savurati!