Cocktail Sweet Martini
Printeaza
- Calitate – alcoolic
- Bază alcoolică – gin
- Pahar – cupă mică de cocktail
- Categorie – Vermouth drinks
- Decoraţiune – o cireaşă roşie
Se serveşte înainte mese
Ingrediente:
- 8/10 gin
- 2/10 vermut roşu
Are aceeaşi origine ca Dry Martini, în cataloagele IBA figurează ca strămoş al celor cincizeci de cocktailuri mondiale din 1961. Fiind confirmat, apoi. şi în celelalte codificări care au urmat. Reţetele cu care a fost propus erau, însă. diferite, cea de mai jos este menţionată în a treia codificare.
Preparare:
Se amestecă rapid, cu stirerul, cele două ingrediente, adăugân-du-se cuburi de gheaţă. Se toarnă, filtrat cu strainerul, şi se ornează cu o cireaşă roşie cufundată în lichid.
Variante:
In catalogul IBA din 1961. Sweet Martini avea ca doze 2/3 gin şi 1/3 vermut roşu: în catalogul din 1983. era compus din 5/10 gin şi 5/10 vermut roşu.
Pentru amândouă, modul de preparare era următorul se amestecă rapid cu stirerul cele două ingrediente, adăugându-se cuburi de gheaţă: se toarnă filtrat cu strainerul şi se ornează cu o cireaşă roşie pe fundul paharului.