Cocktail Tintoretto
Printeaza
- Calitate – slab alcoolizat
- Bază alcoolică – nici una
- Pahar – flute sau cupă Asti
- Categorie – Wine drinks
- Decoratiune – fără
Se serveşte la orice oră
Ingrediente:
- 3/10 suc de rodii
- 7/10 vin spumos clasic sau sec
Această băutură Sparkling a apărut în regiunea Veneto, în anii ’60; este cocktailul cel mai puţin cunoscut printre mai reputatele Rossini. Tiziano, Puccini şi Bellini, poate că tocmai din dificultatea cu care se găsesc rodiile.
Preparare:
Este cocktailul Sparkling cel mai greu de preparat. Dacă fructul nu este suficient de bine copt, conţine tanin, substanţă cu efecte astringente. Modul de preparare este următorul se taie rodia şi i se scot seminţele, după care este stoarsă într-o presă de strivit cartofii fierţi.
Se gustă lichidul obţinut dacă este astringent, pentru a remedia acest defect, va fi necesar să se adauge doar o picătură de sirop de rodii. Se toarnă, apoi, în paharul flute sau în cupa Asti, bine răcite în prealabil, şi se completează cu vinul spumos clasic sau sec.