Cocktail Tintoretto

Printeaza

 

  • Calitate – slab alcoolizat Cocktail Tintoretto
  • Bază alcoolică – nici una
  • Pahar – flute sau cupă Asti
  • Categorie – Wine drinks
  • Decoratiune – fără

 

Se serveşte la orice oră

 

Ingrediente:

  • 3/10 suc de rodii
  • 7/10 vin spumos clasic sau sec

 

Această băutură Sparkling a apărut în regiunea Veneto, în anii ’60; este cocktailul cel mai puţin cunoscut printre mai reputatele Rossini. Tiziano, Puccini şi Bellini, poate că tocmai din dificultatea cu care se găsesc rodiile.

Preparare:

Este cocktailul Sparkling cel mai greu de preparat. Dacă fructul nu este suficient de bine copt, conţine tanin, substanţă cu efecte astringente. Modul de preparare este următorul se taie rodia şi i se scot seminţele, după care este stoarsă într-o presă de strivit cartofii fierţi.

Se gustă lichidul obţinut dacă este astringent, pentru a remedia acest defect, va fi necesar să se adauge doar o picătură de sirop de rodii. Se toarnă, apoi, în paharul flute sau în cupa Asti, bine răcite în prea­labil, şi se completează cu vinul spu­mos clasic sau sec.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.