Cocktail Toro Loco

Printeaza

Cocktail Toro Loco din: mezcal, lichior de cafea. Mezcal – Rachiu originar din regiunea mexicană Oaxaca şi a cărui producţie este concentrată în patru oraşe, cel mai important fiind Santiago Matatlân. Materia primă pentru producerea mezcal-ului este o varietate de agave, numită maguey espadin.

După circa 10 ani de dezvoltare, frunzele de la suprafaţă sunt tăiate direct pe câmpul unde este cultivată planta, recoltându-se bulbii mari, asemănători unor fructe de ananas, cântărind 70-100 de kg şi numiţi pignas.

 

  • Calitate – alcoolic
  • Bază alcoolică – Mezcal
  • Pahar – old fashioned
  • Categorie – Coffee liqueur drinks
  • Decoraţiune – fără

 

Se serveşte după cină

Ingrediente:

  • 7/10 Mezcal
  • 3/10 lichior de cafea

 

Un cocktail sud-american bun de consumat după cină, este preferat de o clientelă în special masculină, datorită dozei de alcool destul de ridicata pe care o conţine.

Printre ţările europene în care este răspândit, iese în evidenţă Franţa, care deţine întâietatea în ce priveşte consumul de Mezcal, distilat de bază, şi are cel mai mare număr de localuri în care se vând amestecuri din pro­duse mexicane.

Mod de preparare:

Se toarnă cele două ingrediente în pahar şi se serveşte ca atare, după o uşoară amestecare cu ştirul. Lichiorul de cafea cel mai bun este Tia Maria, pentru bogăţia de arome şi pentru conţinutul corect de zahăr.

 

 

Savurati!

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.