Cockteil Brandy Daisy
PrinteazaO reteta simpla de Cocktail Brandy Daisy din: brandy, capsune, lamaie, zahar, nectar, apa tonica, cuburi de gheata, menta si fricte proaspete.
- 40 ml brandy sau coniac
- 3 căpşune
- ½ lămâie
- 1 lingurită zahăr
- 1 lingurită nectar sau zeamă de rodii
- 100 ml apă tonică
- câteva cuburi de gheată
- câteva frunzulite de mentă si fructe proaspete pentru decor
Mod de preparare:
Din zahăr şi 2 linguri apă preparaţi un sirop concentrat pe care îl lăsţi să se răcească. Stoarceţi lămâia.
Puneţi în shakerul pentru cockteiluri siropul de zahăr, nectarul de rodii, zeama de lămâie proaspăt stoarsă, brandy-ul şi gheata. Agitati energic timp de 1 minut.
Turnaţi amestecul într-un pahar înalt, având grijă să umpleţi numai 3/4 din volumul acestuia. Adăugaţi căpsunele, gheata pisată şi apa tonică. Amestecaţi delicat.
Decoraţi paharul cu fructe proaspete şi frunzulițe de mentă. Serviti băutura imediat.