Cocoloaşe de mămăligă cu branză de burduf

Printeaza

Cocoloaşe de mămăligă cu branză de burduf

Ingrediente:Cocoloaşe de mămăligă cu branză de burduf

  • mălai
  • apă şi sare pentru mămăligă
  • brânză de burduf
  • ulei

 

Mod de preparare:

Pui la fiert în ceaun apă cu puţină sare şi între timp cerni mălaiul ca să iasă mămăliga fină. Când apa fierbe adaugi o mână de mălai şi laşi să se înmoaie.

Apoi adaugi mălaiul puţin câte puţin, în ploaie şi învârţi bine mămăliga să nu se formeze cocoloaşe. Cât se face mămăliga, formezi mingiuţe din brânză de burduf.

Odată mămăliga fiartă, o răstorni pe un suport de lemn, rupi o bucată, pui la mijloc o sferă de brânză si o modelezi cu mâinile, repede-repede, că-i fierbinte, sub formă de cocoloş.

Aşezi apoi toate cocoloaşele într-o tavă pe grătarul încins şi le stropeşti din când in cand cu ulei. Le laşi pe foc cât să se rumenească puţin, având grijă să nu se ardă. Sunt bune fierbinţi!

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.