Cocolosi cu branza
PrinteazaO reteta gustoasa de cocolosi cu branza de burduf, malai si carnat afumat.
Ingrediente:
- 1/2 kg mălai
- 250 g brânză de burduf
- 200 g cârnat afumat
Mod de preparare:
Faci o mămăligă mai vârtoasă, pe care o răstorni pe un suport de lemn. Cu aţa tai bucăţi de mămăligă de mărimea unui pumn. Presezi bucata de mămăligă să iasă asemeni unei felii de 2 cm grosime, pui în mijloc brânza şi alături, o bucată de cârnat de 2-3 cm.
Pui cârnatul prăjit înainte. Din mămăliga astfel pregătită faci o bilă, ceea ce noi numim cocoloş. Pui cocoloşii în tava cuptorului şi îi laşi 10 minute în cuptorul încins. Sunt foarte buni numai calzi, cu smântână.
Pofta buna!