Cocoș cu ceapa si ardei

Printeaza

Cocoș cu ceapa si ardei – un preparat gustos si satios, perfect pentru o masa in familie sau pentru a impresiona oaspetii. Carnea frageda de cocos se imbina armonios cu dulceata cepei si aroma ardeilor, creand o experienta culinara deosebita.

Aceasta reteta este usor de preparat si aduce o explozie de arome pe masa dumneavoastra. Descoperiti cum puteti pregati acest preparat delicios pentru a va bucura de o masa perfecta.

Ingrediente:

  • Cocos (1.5 kg) – carne frageda si aromata, ideala pentru gatit lent.
  • Ceapa (3 bucati mari) – adauga dulceața și profunzime preparatului.
  • Ardei gras (3 bucati, diverse culori) – ofera culoare si aroma.
  • Ulei de masline (3 linguri) – pentru sotat ceapa si ardeii.
  • Usturoi (4 catei) – pentru un plus de savoare.
  • Rosii tocate (400g) – adauga o baza suculenta preparatului.
  • Vin alb (200ml) – pentru a adauga complexitate si adancime gustului.
  • Sare (dupa gust) – intensifica aromele naturale.
  • Piper negru (dupa gust) – pentru un strop de caldura subtila.
  • Cimbru proaspat (2 crengute) – ofera o nota aromata.
  • Frunze de dafin (2 bucati) – adauga un gust subtil si profund.

 

Mod de preparare:

Spalati bine cocosul si taiati-l in bucati potrivite. Condimentati carnea cu sare si piper.

Intr-o tigaie mare, incalziti 2 linguri de ulei de masline la foc mediu. Adaugati bucatile de cocos si rumeniti-le pe toate partile pana devin aurii. Scoateti cocosul din tigaie si lasati-l deoparte.

In aceeasi tigaie, adaugati restul de ulei de masline. Tocati ceapa si ardeii in felii subtiri, iar usturoiul in felii mici.

Adaugati ceapa in tigaie si sotati timp de 5-7 minute, pana devine translucida. Adaugati usturoiul si ardeii si gatiti inca 5 minute, pana cand legumele se inmoaie.

Adaugati rosiile tocate si vinul alb in tigaie. Amestecati bine pentru a combina toate ingredientele.

Puneti bucatile de cocos inapoi in tigaie. Adaugati cimbrul si frunzele de dafin. Acoperiti tigaia si lasati sa fiarba la foc mic timp de 1.5-2 ore, sau pana cand carnea de cocos devine frageda si suculenta.

Gustati si ajustati condimentarea cu sare si piper, daca este necesar.

Scoateti frunzele de dafin si crengutele de cimbru inainte de a servi.

Serviti cocosul cu ceapa si ardei alaturi de garnitura preferata, cum ar fi piure de cartofi, orez sau paine proaspata. Decorati cu cateva frunze proaspete de cimbru pentru un plus de culoare si aroma.

Reteta Cocoș cu ceapa si ardei

  • Timp de preparare: 20 minute
  • Timp de gatire: 2 ore
  • Timp total: 2 ore si 20 minute

Valori nutritionale (per portie de 300g):

  • Calorii: 450 kcal
  • Grasimi: 25g
  • Carbohidrati: 20g
  • Proteine: 30g
  • Fibre: 5g

 

Pentru un gust mai intens, puteti marina bucatile de cocos inainte de gatire cu sare, piper, usturoi si ulei de masline timp de cateva ore.

Daca doriti un sos mai gros, puteti adauga o lingura de faina dizolvata in putina apa in sosul de rosii si vin alb.

Carnea frageda de cocos se imbina perfect cu dulceata cepei si aroma ardeilor, creand un preparat satios si delicios.

Vinul alb si rosiile tocate adauga o nota suculenta si complexitate gustului.

Aceasta reteta de cocos cu ceapa si ardei va va ajuta sa creati o masa delicioasa si satioasa, perfecta pentru orice ocazie.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.