Cocos de munte fript cu garnitura de sote de mazare, ciuperci pe crutoane, cartofi noi cu unt si sunca
PrinteazaCocos de munte fript cu garnitură de sote de mazăre, ciuperci pe crutoane, cartofi noi cu unt şi şuncă din: cocos de munte, zarzavat, ceapa, ciuperci, mazare, cartofi, bulion, jeleu de coacaze, sare, piper, vin rosu, faina, unt, grasime, sunca afumata, sos brun, otet, crutoane coapte.
Ingrediente:
- 1 cocoş de munte
- 100 g zarzavat
- 1 ceapă
- 300 g ciuperci
- 400 g mazăre
- 400 g cartoji noi
- 1 lingură bulion
- 1 lingură jeleu de coacăze
- sare
- piper
- 1 pahar vin roşu
- 1 lingură făină
- 100 g unt
- 100 g grăsime
- 80 g şuncă afumată
- 3 linguri sos brun
- 1/4 pahar oţet
- 8 crutoane coapte
Mod de preparare:
Se prepară cocoşul, apoi se frige cocoşul înăbuşit cu sare, ceapă şi zarzavatul tăiat, cozi de ciuperci tăiate, grăsime şi puţină apă.
Cind este gata şi frumos rumenit se scoate şi se face sosul cu făină prăjită, supă, sos brun, bulion, vin şi jeleu şi se fierbe 20 minute apoi se strecoară.
Cocoşul se tranşează (se taie) şi se aşază pe platou, garnisit cu mazărea sote, ciupercile pe crutoane şi cartofi noi cu unt, şuncă şi verdeaţă.
Sosul se serveşte pe friptură şi separat la sosieră.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- cocos de munte retete
Ce reteta complita
E vreo diferenta intre cocosul normal si cocosul de munte?