Cocos de munte impanat cu garnitura de galuste de cartofi, varza brezata, cu slanina si bureţi sotati
PrinteazaCocos de munte impanat cu garnitura de galuste de cartofi, varza brezata, cu slanina si bureţi sotati
- 1 cocoş de munte
- 400 g bureţi
- 300 g cartofi
- 2 linguri făină
- 2 ouă
- sare
- piper
- 2 verze creţe
- 150 g slănină
- sare
- piper
- cimbru
- 6 boabe ienupar
- 1 pahar vin
- 1/4 l supă
- 1 lingură pastă bulion
- 2 cepe
- 100 g unt
- 1/4 pahar oţet
- 1 legătură mărar
Mod de preparare:
Cocoşul se ţine 2 zile la rece, apoi se curăţă pe uscat, se trece prin flacără, se scot intestinele şi se şterge cu un şervet udat cu oţet diluat.
Se împănează cu slănină şi se dă la cuptor intr-un vas mai adine cu sare, piper, cimbru, ienupar, 1 ceapă tocată, cozi de bureţi tăiate.
Se ţine la cuptor circa 2 ore, pe parcurs ungandu-şe . Cînd este gata cocoşul, se face sosul cu 1 lingură de făină prăjită, vin, supă sau apă şi bulion şi se mai fierbe împreună cocoşul circa 30 minute.
Separat se fac garniturile găluşte de cartofi cu 1 lingură făină, 2 ouă, sare, se fierb se strecoară şi se încălzeşte în unt, varza fără cotoare se fierbe, se brezează cu puţină slănină, unt şi supă şi bureţii sotaţi cu ceapa tocată şi verdeaţă tăiată.
Cocoşul se tranşează (se taie), se aşază pe un platou cu verzele puse la capete şi în părţi se pun bureţii şi găluştele. Sosul se strecorară si se serveşte la sosieră şi se pune puţin pe friptură.
Pofta buna!
N-am mai mancat cocos de munte. Se gaseste si la noi in hipermarketuri?