Cocos la cuptor cu pilaf
PrinteazaCocos la cuptor cu pilaf din: cocos, unt, faina, boia, ficat, smantana, bureti, orez, ceapa, pesmet, sare, otet.
- 1 cocoş de munte
- 150 g grăsime
- 100 g unt
- 1/2 lingură făină
- 1 linguriţă boia
- 3 lnguri smantana
- 300 g ficat
- 300 g bureţi
- 200 g orez
- 2 cepe
- 1 ou
- pesmet
- sare
- 1/4 pahar oţet
Mod de preparare:
Se prepară cocoşul apoi se frige la cuptor încins, cu sare, grăsime şi puţină apă circa 30 minute.
Se face sosul cu făină, ceapa tocată, supă, sare, oase prăjite care se fierb 20 minute. Cocoşul se taie în 12 bucăţi egale şi peste ele se strecoară sosul cu care mai fierbe 50 de minute apoi se pune smantană.
Se serveşte cu pilaful cu bureţi.
Pofta buna!