Cocos si porc in sos de vin
PrinteazaCocos si porc in sos de vin din: cocos, ceapa, morcovi, usturoi, telina, patrunjel, frunze de dafin, piper, ulei, carne de porc, cimbru, vin, patrunjel, sare, piper.
- 1 cocoş
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 2 căţei de usturoi
- 1 ţelină mică
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 2-3 frunze de dafin
- 1 linguriţă piper boabe
- 100 ml ulei
- 300 g carne de porc grasă
- 5 fire cimbru verde
- 1 l vin roşu
- 1 legătură pătrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cureţi cocoşul, îl speli şi îl tai în bucăţi potrivite. Pui carnea într-un castron mai mare şi adaugi ceapa, legumele curăţate, spălate şi tocate mărunt.
Adaugi vinul, 50 ml ulei, usturoiul pisat, cimbrul tocat, boabele de piper, foile de dafin şi 1 lingură raia de sare. Amesteci bine, acoperi castronul cu folie de plastic şi îl pui la frigider pentru cel puţin 24 de ore.
Prăjeşti într-o cratiţă carnea de porc până când grăsimea se topeşte şi bucăţile devin crocante, apoi le scoţi şi le pui deoparte pe o farfurie. In grăsimea rămasă pui bucăţile de carne de cocoş şi le prăjeşti până când se rumenesc pe toate părţile, apoi le scoţi pe un platou şi le ţii la cald.
Pui în cratiţă legumele din marinată şi le rumeneşti 10 minute, apoi adaugi bucăţile de carne de cocoş şi apoi carnea,de porc. Torni zeama strecurată in care a stat la marinat cocoşul, până când aceasta acoperă carnea din cratiţă.
Potriveşti de sare şi piper şi laşi să fiarbă la foc mic 15 minute. Serveşti bucăţile de carne calde, cu sosul din cratiţă şi presari peste acestea pătrunjel tocat mărunt.
Pofta buna!