Cocos cu ciuperci si sos de vin din: cocos, slanina, ceapa, usturoi, ciuperci, vin, faina, sare, piper. Ingrediente: un cocoş 100 g slănină 2 cepe un căţel usturoi 5-6 ciuperci un pahar vin o linguriţă făină sare piper Mod de preparare: Un cocoş se desface în bucăţi şi se pune împreună cu slănina tăiată bucăţele, […]
Cocos cu usturoi si sos de vin
PrinteazaCocos cu usturoi si sos de vin din: cocos, slanina, boia, ceapa, ciuperci, usturoi, vin rosu, unt, faina, patrunjel, sare, piper.
Ingrediente:
- 1 cocoş mare
- 200 g slănină cu boia
- 2 cepe
- 1/2 kg ciuperci
- 3-5 căţei de usturoi
- 1 pahar cu vin roşu
- 2 linguri cu unt
- 1 linguriţă cu făină
- 3 linguri cu pătrunjel tocat
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi pasărea de fulgi şi tuleie, treceţi-o prin flacără mare ca să se ardă puful, frecaţi cu mălai şi spălaţi cu apă călduţă.
Goliţi pasărea, păstraţi picioarele (ghearele) şi capul pentru aspic; aşezaţi măruntaiele în farfurie şi aruncaţi intestinele.
Tranşaţi pasărea în bucăţi potrivit de mari, spălaţi şi rumeniţi carnea în unt. Lucraţi cu o tigaie teflonată sau smălţuită.
Când carnea este gata, scoateţi-o în farfurie, acoperiţi.
Pregătiţi măruntaiele în untul rămas şi aşezaţi-le lângă came.
Tocaţi ceapa, usturoiul şi ciupercile spălate şi curăţate. Puneţi totul în grăsimea rămasă şi căliţi la foc mic 3-4 min, adăugaţi 1 pahar cu apă caldă, fierbeţi acoperit 10 min.
Puneţi carnea, slănina şi mămntaiele în sos, acoperiţi cu vin roşu, condimentaţi cu sare şi piper boabe şi fierbeţi în continuare 3/4 oră.
Ingroşaţi sosul cu puţină făină înmuiată în apă caldă şi mai fierbeţi 10 min.
Presăraţi mâncarea cu pătrunjel verde tocat fin, stingeţi focul.
Serviţi mâncarea porţionată: carne, sos, slănină – aşezate toate pe piure de cartofi sau de gulii.
Cu pâine şi vin roşu.
Pofta buna!
Cocos cu sos din vin din: cocos, slanina, ceapa, usturoi, ciuperci, vin, faina, sare, piper. Ingrediente: un cocoş 100 g slănină 2 cepe un căţel usturoi 5-6 ciuperci un pahar vin o linguriţă făină sare piper Mod de preparare: Un cocoş se desface în bucăţi şi se pune împreună cu slănina tăiată bucăţele, ceapa […]
Pofta buna!