Cocos cu usturoi si sos de vin

Printeaza

Cocos cu usturoi si sos de vin din: cocos, slanina, boia, ceapa, ciuperci, usturoi, vin rosu, unt, faina, patrunjel, sare, piper.

Ingrediente:

  • 1 cocoş mare
  • 200 g slănină cu boia
  • 2 cepe
  • 1/2 kg ciuperci
  • 3-5 căţei de usturoi
  • 1 pahar cu vin roşu
  • 2 linguri cu unt
  • 1 linguriţă cu făină
  • 3 linguri cu pătrunjel tocat
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi pasărea de fulgi şi tuleie, treceţi-o prin flacără mare ca să se ardă puful, frecaţi cu mălai şi spălaţi cu apă călduţă.

Goliţi pasărea, păstraţi picioarele (ghearele) şi capul pentru aspic; aşezaţi măruntaiele în farfurie şi aruncaţi intestinele.

Tranşaţi pasărea în bucăţi potrivit de mari, spălaţi şi rumeniţi carnea în unt. Lucraţi cu o tigaie teflonată sau smălţuită.

Când carnea este gata, scoateţi-o în farfurie, acoperiţi.

Pregătiţi măruntaiele în untul rămas şi aşezaţi-le lângă came.

Tocaţi ceapa, usturoiul şi ciupercile spălate şi curăţate. Puneţi totul în grăsimea rămasă şi căliţi la foc mic 3-4 min, adăugaţi 1 pahar cu apă caldă, fierbeţi acoperit 10 min.

Puneţi carnea, slănina şi mămntaiele în sos, acoperiţi cu vin roşu, condimentaţi cu sare şi piper boabe şi fierbeţi în continuare 3/4 oră.

Ingroşaţi sosul cu puţină făină înmuiată în apă caldă şi mai fierbeţi 10 min.

Presăraţi mâncarea cu pătrunjel verde tocat fin, stingeţi focul.

Serviţi mâncarea porţionată: carne, sos, slănină – aşezate toate pe piure de cartofi sau de gulii.

Cu pâine şi vin roşu.

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

 

Cocos cu ciuperci si sos de vin

Cocos cu ciuperci si sos de vin din: cocos, slanina, ceapa, usturoi, ciuperci, vin, faina, sare, piper. Ingrediente: un cocoş 100 g slănină 2 cepe un căţel usturoi 5-6 ciuperci un pahar vin o linguriţă făină sare piper   Mod de preparare: Un cocoş se desface în bucăţi şi se pune împreună cu slănina tăiată bucăţele, […]

Cocos cu sos din vin

Cocos cu sos din vin din: cocos, slanina, ceapa, usturoi, ciuperci, vin, faina, sare, piper. Ingrediente: un cocoş 100 g slănină 2 cepe un căţel usturoi 5-6 ciuperci un pahar vin o linguriţă făină sare piper   Mod de preparare: Un cocoş se desface în bucăţi şi se pune împreună cu slănina tăiată bucăţele, ceapa […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.