Cod acoperit cu felii subţiri de cartofi

Printeaza

Cod acoperit cu felii subtiri de cartofi din: fileuri de cod, cartofi, unt, arpagic, patrunjel, ulei, sare si piper.

 

Ingrediente:

  • 6 fileuri de cod
  • 6 cartofi noi
  • 50 g unt
  • arpagic
  • patrunjel
  • ulei
  • sare
  • piper macinat

 

Mod de preparare:

Se curăţă cartofii şi se taie felii subţiri. Se spală bine sub jet de apă rece, apoi se scurg.

Se încing 2 linguri de ulei într-o tigaie şi se prăjesc uşor cartofii, cca 2 minute pe fiecare parte.

Se dau cu sare şi piper şi se scot din tigaie. Se păstrează la cald, pe hârtie absorbantă.

Se topeşte untul într-o tigaie de teflon. Se pun bucăţile de peşte şi se prăjesc la foc mic, câte 5 minute pe fiecare parte.

Pe un platou, se întinde un strat de felii de cartofi, apoi se pune peştele şi deasupra din nou un strat de cartofi, ca în imagine.

Se decorează cu fire de arpagic şi pătrunjel şi se serveşte imediat.

 

Cod acoperit cu felii subţiri de cartofi

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.