Cod cu bacon, salată verde şi mazăre

Printeaza

Cod cu bacon, salată verde şi mazăre din: ulei de floarea soarelui, bacon, salota, usturoi, fileuri de cod, mazare, supa de pui, salata verde, smantana si paine integrala.

Ingrediente:

  • 2 lingurite ulei de floarea soarelui
  • 2 felii de bacon sau costita afumata, fara os, taiate bucatele
  • 1 salota mare sau 1 ceapa mica, taiata foarte fin
  • 1 catel de usturoi, zdrobit
  • 2 fileuri de cod a cate 140 g fiecare, fara piele
  • 140 g de mazare congelata
  • 200 ml supa de pui, proaspata din 1/2 cub de concentrat
  • 2 inimi de salata verde, rupte in fasii
  • 2 linguri de smantana dulce pentru frisca
  • 2 felii groase de paine integrala pentru servit

 

Mod de preparare:

Se încinge uleiul la foc mediu într-o tigaie nonaderentă. Se adaugă baconul, şalota sau ceapa şi usturoiul.

Se gătesc uşor, amestecând timp de două minute, apoi se dau într-o parte a tigăii.

Se asezonează codul cu piper negru măcinat. Se prăjeşte în tigaie două minute şi se întoarce pe cealaltă parte.

Se adaugă mazărea şi supa de pui şi se aduce la punctul de fierbere. Se mai lasă la foc mediu încă două minute, apoi se adaugă salata verde şi smântână.

Se ţine pe foc câteva minute, amestecând legumele din când in când, până când peştele este gata, iar salata, moale.

Se serveşte cu pâine pentru a înmuia în supă.

 

Cod cu bacon, salată verde şi mazăre

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.