Cod în Hârtie de Pergament cu Legume din: fileuri de cod, morcovi, broccoli, ardei, ceapa rosie, usturoi, sare, piper, ulei de masline, busuioc, lamaie. Codul în hârtie de pergament cu legume este o modalitate ușoară și sănătoasă de a savura pește și legume proaspete, păstrând aroma și umiditatea. Această metodă de gătire păstrează toate nutrienții […]
Cod cu brânză şi cartofi copţi
PrinteazaCod cu brânză şi cartofi copţi din: cartofi, ulei de masline, cimbru, cheddar, crema de branza, pesmet, mustar dijon, fileuri de cod, chutney de ceapa si salata.
Ingrediente:
- 3 cartofi medii, taiati in felii
- 1 lingura ulei de masline
- 3 fire de cimbru, cu frunzele separate si tocate
- 50 g cheddar, ras
- 100 g crema de branza
- 2 linguri de pesmet
- 1 lingura cu mustar Dijon
- 4 fileuri de cod (de 175 g fiecare)
- 2 linguri chutney de ceapa
- salata pentru servit (optional)
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 200°C/gaz 6. Pune feliile de cartofi într-o tavă, stropeşte-le cu ulei, presară frunzele de cimbru, asezonează şi amestecă bine. Dă la cuptor 25 de minute.
Amestecă cheddarul cu crema de brânză, pesmetul şi muştarul într-un bol. Scoate tava din cuptor şi împinge cartofii spre margini.
Aşază fileurile de peşte în mijlocul tăvii şi asezonează-le bine, apoi pune peste fiecare chutney de ceapă şi amestecul de brânză.
Mai dă tava la cuptor 15 minute, până când peştele este gata şi toppingul este rumen. Serveşte peştele şi cartofii alături de salată, dacă doreşti.
Cod cu brânză şi cartofi copţi
Pofta buna!
Codul: Beneficii Nutriționale, Contraindicații și Rețete cu Cod – Ghidul Complet
Codul: Beneficii Nutriționale, Contraindicații și Rețete cu Cod – Ghidul Complet. Codul, unul dintre cele mai apreciate pești din bucătăriile globale, este nu doar o delicatesă culinară, ci și o parte vitală a ecosistemelor marine. Habitatul și Distribuția Codului: Codul (Gadus morhua), cunoscut și sub numele de cod atlantic, este predominant în apele reci ale […]
Foarte bine arata codul