Cod în crustă de plante aromatice

Printeaza

Cod_in_crusta_de_plante_aromatice_08Codul este una dintre speciile de peşte cu carne tare, de aceea el se găteşte de regulă folosindu-se metodele obişnuite pentru prepararea cărnii şi nu a peştelui. Acest lucru îl ilustrează şi următoarea reţetă de cod în crustă de plante aromatice. Fileurile de peşte sunt acoperite cu un amestec de pătrunjel, arpagic verde, eventual coriandru şi usturoi, după care sunt prăjite fie la cuptor, fie la grătar.

Crusta se leagă mai bine dacă în amestecul de ierburi se pune şi puţin pesmet, iar pemtru o aromă şi mai puternică, se poate adăugai suc de lămâie şi câteva capere tăiate mărunt. (Ceea ce face ca această mâncare să fie un adevărat deliciu este contrastul dintre crusta crocantă, formată prin prăjire, şi carnea fragedă şi suculentă a peştelui.

Gătit astfel, codul are nevoie de un sos destul de robust alături. El se împacă foartte bine cu un sos de roşii coapte şi usturoi, dar şi cu sosul de unt clasic franţuzesc, care se obţine din oţet de vin alb, ierburi aromatice şi boiabe de piper, legate apoi cu unt. De asemenea, codul în crustă se poate servi cu un sos tartar făcut în casă, cu care se potriveşte de miniune.

Cod_in_crusta_de_plante_aromatice_06

Cod în crustă de plante aromatice

 

Cod_in_crusta_de_plante_aromatice_07

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Ce bine arata codul

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.