Cod cu cartofi si mărar
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de cod cu cartofi si mărar din: castraveti, cartofi, ceapa, unt, supa de legume, fileuri de cod, sare, piper, branza de vaci, mustar, suc de lamaie si marar.
- 600 g castraveţi
- 600 g cartofi
- 1 ceapă
- 1 lingură unt
- 350 ml supă de legume
- 4 fileuri de cod (a cca 160 g)
- sare
- piper
- 600 g brânză de vaci
- 2 linguriţe muştar
- suc de lămâie
- mărar
Mod de preparare:
Se decojesc castraveţii, se taie în două pe lung şi se golesc de seminţe. Se decojesc şi se spală cartofii. Se taie cuburi, ca şi castraveţii. Se toacă ceapa şi se căleşte în unt; se adaugă legumele şi se călesc puţin împreună.
Se toarnă supa şi se lasă să se înăbuşe legumele la foc mediu, cca 15 min. Se sărează şi se piperează codul. Se aşază pe legume şi se mai fierbe cca 10 min. Se scot din zeamă peştele, castraveţii şi cartofii şi se păstrează la cald.
Se mai dă în fiert zeama; se înglobează brânza şi muştarul şi se condimentează cu sare, piper, suc de lămâie şi mărar tocat. Peştele, legumele şi sosul se aşază pe farfurii.
Cod cu cartofi si mărar
Poftă bună!