Cod cu ciuperci şi cartofi natur
PrinteazaCod cu ciuperci şi cartofi natur
Ingrediente:
- 4 bucăţi de cod
- 800 g cartofi
- 500 g ciuperci
- o ceapă
- doi căţei de usturoi
- 4 linguri de ulei
- 50 g unt
- o legătură de pătrunjel verde
- o lămâie
- sare, piper
- o frunză de dafin
- două cuişoare
- două linguri capere
- oregano
- vin
Preparare:
Peştele se curăţă, se spală şi se taie în fileuri. Se condimentează, se aşază într-o tavă împreună cu frunza de dafin, cuişoarele şi feliile de lămâie. Deasupra fileurilor se pun rondele de ceapă şi felii de usturoi, se stropesc cu ulei, se adaugă o cană de apă şi vinul alb.
Se introduce tava în cuptor şi se ţine 25-30 de minute, în funcţie de cât de groase sunt fileurile. Cartofii se curăţă de coajă, se spală şi se taie în cuburi. Se pun la fiert în apă cu sare, se scurg şi se amestecă fierbinţi cu unt, verdeaţă tocată, sare şi piper.
Ciupercile se curăţă de pieliţă, se spală şi se prăjesc în ulei. Se lasă să scadă lichidul format, se amestecă bine cu sare, piper şi oregano uscat.
Fileurile de cod se servesc cu ciupercile şi cartofii natur fierbinţi, presărate cu verdeaţă proaspăt tocată.
Pofta buna!
Arata foarte bine, mi-ati facut pofta. O sa prepar si eu cod cu cartofi natur.