Cod cu fasole verde şi ceapă caramelizată

Printeaza

Cod cu fasole verde şi ceapă caramelizată

Ingrediente:Cod cu fasole verde şi ceapă caramelizată

  • 700g file de cod
  • 400g fasole ver­de
  • 2 cepe mari
  • 1lingură pastă de tomate
  • l linguriţă pastă de ar­dei dulce
  • 1lămâie
  • 150ml ulei
  • 1leg. pătrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparate:

Se curăţă peştele, se spală, se scurge şi se şterge cu şerveţele. Se presară cu sare şi piper şi se prăjeşte în l00 ml ulei, câte 5-6 minute pe fiecare parte.

In uleiul rămas de la prăjirea peştelui se pune fasolea şi se sotează 5-6 minute, la foc po­trivit spre mare. La final, se pune usturoiul tocat mărunt şi se potriveşte de sare şi piper.

Se­parat, se prăjeşte ceapa în 50ml ulei la foc potrivit, până când se rumeneşte bine, apoi se pun pasta de tomate şi de ardei, sare şi piper şi se mai lasă 1 minut la foc mic.

Se servesc fileurile de cod cu câte 1-2 linguri ceapă, pusă pe fiecare bucată de file şi cu garnitură de fasole verde, presărată cu pătrunjel tocat mărunt.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.