Cod cu lamaie

Printeaza

Cod cu lamaie

Cod cu lamaie

Ingrediente:

  • 500 g file de cod
  • 30 g unt
  • 1 lămâie
  • 1 legătură de pătrunjel
  • sare
  • piper alb

Preparare:

Intr-un vas mai mic, topeşte untul. Separat, spală peştele şi taie-l în bucăţi potrivit de mari. Aşază-l apoi într-un vas termorezistent şi stropeşte-l cu zeamă de lămâie.

Adaugă untul topit, sare şi piper. Pune deasupra câteva felii de lămâie şi presară pătrunjel tocat fin. Acoperă vasul cu folie de aluminiu. Lasă la cuptor 10-15 minute.

Serveşte alături de cartofi natur şi salată.

Cod cu lamaie

Cod cu lamaie.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Va ofer o reteta de cod cu sos de unt. E delicios.

    Ingrediente:

    Pentru peste:

    1 kg file cod
    ulei masline
    sare
    piper

    Pentru sosul de unt:

    1/2 cana supa in care au fiert legume
    1/2 cana sherry sec
    1/2 cana lapte
    1 lingura usturoi pisat
    1 lingura ceapa tocata marunt
    1 frunza dafin
    1 lingura unt + 200 g unt
    1 lingura faina
    sare
    piper
    1 lingura zeama lamaie
    2 linguri patrunjel proaspat tocat

    Mod de preparare:

    Pentru sos, pune zeama de legume, sherry, laptele, usturoiul, ceapa si frunza de dafin intr-o oala, si lasa sa fiarba, pana cand se injumatateste cantitatea.

    Intr-o tigaie, separat, incingi o lingura de unt la foc mediu. Presara faina, amesteca bine cu telul. Adauga amestecul de zeama, cu grija, si incorporeaza-l. Amesteca tot timpul cat timp torni din zeama.

    Da focul mai incet. Incorporeaza cu grija restul de unt, doua linguri de fiecare data. Adauga zeama de lamaie, sare si piper. Daca sosul este prea gros, mai adauga zeama de legume sau apa. Apoi pune si patrunjelul, chiar inainte sa servesti.

    Incinge cuptorul.

    Spala pestele in apa rece, si taie-l in bucati daca e nevoie. Indeparteaza posibilele oase. Pune bucatile de peste pe o folie de aluminiu intinsa intr-o tava.

    Unge ambele parti cu ulei si presara sare si piper. Lasa la copt 10-15 minute, pana cand se patrunde.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.