Cod cu lamaie
PrinteazaCod cu lamaie
- 4 fileuri de cod
- lămâie linguri pesmet
- 2-3 căţel de usturoi
- 2 linguri idei
- 100g unt
- 50ml vin alb sec
- 200g smântână
- 1 ceapă mică
- l leg. mărar
- 1 leg. pătrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se curăţă fileurile, se spală, se scurg de apă şi se şterg bine. Se amestecă într-un castron pesmetul cu pătrunjelul şi usturoiul tocate cât mai mărunt, coaja de la jumătate de lămâie dată pe răzătoarea mica, uleiul, câte un vârf de sare şi piper.
Amestecul bine omogenizat se pune pe fileurile de cod, apoi acestea se pun într-o tavă, pe hârtie pergament unsă cu ulei.
Se pune tava în cuptorul încins şi se coc fileurile la foc potrivit circa 30 de minute. între timp, se căleşte ceapa tocată mărunt în unt, se stinge cu vinul, se lasă să fiarbă 10 minute la foc mare, apoi se adaugă smântână şi mărarul tocat mărunt.
Se fiei sosul încă 5 minute la foc po vit, amestecând încontinuu,servesc fileurile de cod calde sosul fierbinte şi cu garnitu de legume coapte.
Pofta buna!