Cod cu linte
PrinteazaCod cu linte din: linte, ceapa, dafin, usturoi, sare, piper, mustar, capere, patrunjel, suc de lamaie, ulei de masline, unt, file de cod.
- 250 g linte
- 1 ceapă
- 1 frunză de dafin
Pentru salsa verde:
- 1 căţel de usturoi mare, tocat mărunt
- 1/2 linguriţă sare
- 1/2 linguriţă piper negru
- 1 lingură muştar Dijon
- 2 linguri capere tocate mărunt
- 25 g pătrunjel cu frunze drepte, tocat mărunt
- 4 linguriţe suc de lămâie
- 250 ml ulei de măsline
Pentru peşte:
- 4 fileuri de cod, a câte 150-175 g, fiecare având 0 grosime de 1,5-2,5 cm
- 1/2 linguriţă sare
- 1/2 linguriţă piper negru
- 1 lingură unt nesărat
- 1 lingură ulei de măsline
Mod de preparare:
Puneţi lintea, ceapa şi frunza de dafin într-o cratiţă şi acoperiţi-le cu apă rece. Fierbeţi fără capac, la foc mic, cam 12-25 minute.
Când e gata, scurgeţi zeama, păstrând 125 ml. Puneţi lintea într-un castron; scoateţi ceapa şi foaia de dafin.
Pentru salsa, amestecaţi toate ingredientele. Ştergeţi fileurile de peşte cu un şervet şi presăraţi-le cu sare şi piper.
Incingeţi untul şi uleiul într-o tigaie, la foc mijlociu spre mare, şi prăjiţi peştele timp de 6-8 minute, astfel încât să se rumenească pe ambele părţi şi să fie pătruns.
Serviţi peştele pe un strat de linte. Stropiţi-l cu puţin salsa verde, garnisiţi-l cu feliuţe de lămâie şi pătrunjel.
Pofta buna!