Cod cu rosii si portocale
PrinteazaCod cu rosii si portocale din: faina, sare, piper, fileuri de cod, ulei de masline, ceapa, usturoi, chimion, rosii, suc de portocale.
- 3 linguri de faina
- sare si piper dupa gust
- 4 fileuri de cod
- 2 linguri de ulei de masline
- o ceapa feliata
- un catel de usturoi zdrobit
- un sfert de lingurita de chimion pisat
- 800 g rosii tocate
- jumatate de casa de suc de portocale
Mod de preparare:
Amestecaţi făina cu sare şi piper. Dati fileurile prin amestecul astfel obţinut şi scuturaţi excesul. Incălziţi uleiul într-o tigaie şi gătiţi peştele câte 3 minute pe fiecare parte. Puneti-I pe o farfurie şi acoperiti-l. La uleiul rămas în tigaie, adăugaţi ceapa şi usturoiul şi sotati până se înmoaie.
Adăugaţi chimionul pisat, roşiile şi sucul de portocale. Dati într-un clocot şi amestecaţi constant timp de 10 minute, până se îngroaşă. La final, dacă doriţi, puteţi adăuga câteva felii de portocală. Turnaţi sosul peste peşte şi serviţi.
Cod cu rosii si portocale
Pofta buna!