Cod cu sos de gin
PrinteazaCod cu sos de gin
- 4 fileuri de cod
- 2 linguri ulei de măsline
- 125ml gin
- 125ml supă de legume
- 150ml zeamă de lămâie
- 10g zahăr
- 25ml miere
- 50 g smântână
- 2 linguri amestec de ierburi aromate verzi (busuioc, oregano, pătrunjel, cimbru)
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se ung fileurile de cod cu ulei amestecat cu 1 lingură zeamă de lămâie. Se prăjesc pe grătarul încins. Se iau de pe grătar şi se păstrează la cald, acoperite.
Pentru a prepara sosul, se amestecă ginul cu supă de legume, cu sucul de lămâie, zahărul şi mierea. Se fierbe compoziţia 15 minute, la foc potrivit, sau până când scade la 2/3 din cantitatea iniţială.
Se adaugă smântână şi se mai ţin pe foc încă 5 minute, apoi se ia vasul de pe foc.
Se adaugă toate ierburile aromate, tăiate mărunt. Se lasă vasul acoperit 5 minute şi apoi se poate servi sosul cu fileurile prăjite la grătar.
Pofta buna!