Istoria Bucătăriei Indiene: Descoperă Variații Regionale și Preparate Tradiționale – Ghid Complet. Când vorbim despre bucătăria indiană, intrăm într-un univers culinar vast și colorat, în care fiecare ingredient, fiecare mirodenie, și fiecare metodă de gătit își spune propria poveste. Originile Antice Bucătăria indiană, cu rădăcini ce datează de mii de ani, este profund influențată de […]
Cod cu sos de gin
PrinteazaCod cu sos de gin
Ingrediente:
- 4 fileuri de cod
- 2 linguri ulei de măsline
- 125ml gin
- 125ml supă de legume
- 150ml zeamă de lămâie
- 10g zahăr
- 25ml miere
- 50 g smântână
- 2 linguri amestec de ierburi aromate verzi (busuioc, oregano, pătrunjel, cimbru)
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cod cu sos de gin: ung fileurile de cod cu ulei amestecat cu 1 lingură zeamă de lămâie. prăjesc pe grătarul încins. iau de pe grătar şi se păstrează la cald, acoperite.
Pentru a prepara sosul, se amestecă ginul cu supă de legume, cu sucul de lămâie, zahărul şi mierea. fierbe compoziţia 15 minute, la foc potrivit, sau până când scade la 2/3 din cantitatea iniţială.
adaugă smântână şi se mai ţin pe foc încă 5 minute, apoi se ia vasul de pe foc.
adaugă toate ierburile aromate, tăiate mărunt. Se lasă vasul acoperit 5 minute şi apoi se poate servi sosul cu fileurile prăjite la grătar.
Pofta buna!
Lebăr Festiv – Aroma Tradiției Românești
Lebăr Festiv – Aroma Tradiției Românești din: ficat de porc, carne de porc, slanina, ceapa, usturoi, sare, piper, boia dulce, rozmarin. Lebărulul este o rețetă tradițională românească ce aduce în farfurie gustul bogat al sărbătorilor de odinioară. Perfect pentru ocazii speciale sau pentru a vă răsfăța familia, acest lebăr este o combinație de arome și […]