Cod cu sos de scoici
PrinteazaO reteta delicioasa de cod cu: unt, salota, vin alb, cartof rosu, scoici, porumb dulce, smantana, ulei, chives
Ingrediente:
- 1 cub de unt
- 1 şalotă sau o ceapă mică, tocată fin
- 50g bacon sau costiţă afumată, tăiată fâşii
- 100ml de vin alb
- 1 cartof roşu mare, tăiat în cubuleţe
- 100g de scoici
- 100g de porumb dulce din conservă, scurs
- 50ml de smântână dulce grasă
- 1lingură de ulei vegetal
- 2 bucăţi a câte 150g de file de cod
- chives sau frunze de ceapă verde, tocate fin
Mod de preparare:
Topiţi untul într-o tigaie. Căliţi şalota şi baconul sau costiţa 5 minute, până când se înmoaie. Adăugaţi vinul, cartoful şi 50ml de apă. Acoperiţi şi lăsaţi pe foc 10 minute, amestecând din când în când, până ce cartoful este aproape moale.
Adăugaţi scoicile, acoperiţi şi mai lăsaţi 5 minute pe foc, până când sunt aproape deschise înlăturaţi-le pe cele care nu se deschid. Adăugaţi porumbul dulce şi smântână, apoi păstraţi la cald.
Incingeţi o tigaie nonaderentă până când scoate fum. Adăugaţi uleiul, apoi aşezaţi fileurile, cu partea fără piele în sus. Asezonaţi, apoi lăsaţi la prăjit 3-5 minute, până ce pielea devine crocantă.
Intoarceţi cu grijă bucăţile, apoi mai lăsaţi-le la prăjit încă două minute, până când se pătrund. Răsturnaţi amestecul cremos de cartofi în două boluri puţin adânci. Aşezaţi deasupra câte un file de cod şi presăraţi cu chives.
Cod cu sos de scoici
Pofta buna!