Cod cu verdeturi la cuptor
PrinteazaCod cu verdeturi la cuptor
Ingrediente:
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- 4 linguri ulei de masline
- 500 g rosii taiate
- sare, piper
- 4 fiieuri de cod sau de somon (a 150 g)
- 2 linguri de capere
- 1 legatura de patrunjel
- 1 lingura de mustar
Mod de prepaprare:
Curatati ceapa si usturoiul, tocati-le marunt si inabusiti-le in ulei incins. Adaugati rosiile, condimentati si fierbeti usor 5 minute. Incingeti cuptorul la 200°C (cuptorul cu microunde la 180°C). Spalati, scurgeti, sarati si piperati pestele.
Turnati sosul de rosii intr-o forma termorezistenta si puneti pestele acolo. Tocati caperele si patrunjelul si amestecati-le cu mustar si restul de ulei.
Intindeti pasta obtinuta pe fileurile de peste si lasati-le 20 de minute sa se patrunda la cuptor. Ornati codul dupa gust cu putina verdeata. Este foarte gustos cu o garnitura de cartofi natur.
Cod cu verdeturi la cuptor
Pofta buna!
Imi place codul, e un peste slab si usor. Eu il pregatesc atat pe gratar, cat si la cuptor.