Cod la cuptor cu avocado, creveti, smantana si branza Cheddar
PrinteazaCod la cuptor cu avocado, creveti, smantana si branza Cheddar din: ulei de măsline extravirgin, sare de mare, piper negru, file de cod, busuioc proaspăt, avocado, creveţi mari curăţaţi, smântână dulce, brânză Cheddar.
Ingrediente:
- ulei de măsline extravirgin
- sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat
- 2 bucăţi a câte 225 g file de cod, curăţat de piele şi dezosat
- 1 mână mică de busuioc proaspăt, tocat
- 1 avocado, curăţat de coajă, fără sâmbure, tăiat în jumătate şi apoi feliat
- 150 g creveţi mari curăţaţi, cruzi sau prefierţi
- 140 ml smântână dulce
- 150 g brânză Cheddar
Mod de preparare:
Incălziţi cuptorul la 200°C/treapta 7 la cel pe gaz. Ungeţi un vas termorezistent sau o tavă de copt cu puţin ulei de măsline, asezonaţi codul pe ambele părţi şi puneţi-l în vas.
Presăraţi peste fileuri busuioc şi avocado şi adăugaţi deasupra creveţii. Peste toate, turnaţi smântână şi radeţi brânza.
Coaceţi 15-20 de minute la nivelul de sus al cuptorului preîncălzit, până când amestecul devine brun-auriu şi clocoteşte.
Asezonaţi, după gust, cu sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat şi serviţi simplu, cu o salată verde.
Cod la cuptor cu avocado, creveti, smantana si branza Cheddar
Pofta buna!