din: aluat de pizza, mozzarella, sos de rosii, ulei de masline extravirgin, busuioc, sare, piper. Ingrediente: 1 aluat de pizza (puteți cumpăra sau face aluatul acasă) 1/2 cană de sos de roșii pentru pizza 200 g de mozzarella proaspătă (tăiată în felii subțiri) 2 linguri de ulei de măsline extra virgin 1 […]
Cod la cuptor cu ciuperci
PrinteazaCod la cuptor cu ciuperci din: cod, ciuperci, ardei iute, miez de nuca, migdale, ghimbir, marar, limeta, sare, piper, ulei.
Ingrediente:
- 4 fileuri de cod
- 400 g ciuperci
- un ardei iute
- 200 g miez de nucă
- 100 g migdale
- o linguriţă cu ghimbir
- o legătură de mărar
- o limetă
- sare
- piper
- 150 ml ulei de măsline
Mod de preparare:
Fileurile de cod se spală, se scurg de apă şi se condimentează. Se pune fiecare fileu pe un pătrat de hârtie de copt mai mare, se presară cu ghimbir şi mărar tocat.
Intr-un bol se pun 100 g miez de nucă şi 50 g migdale tocate mărunt, sucul de la limetă, două linguri cu ulei de măsline şi ardeiul iute tocat mărunt.
Se amestecă bine ca să se omogenizeze, se pune pe fiecare fileu în parte şi se strânge hârtia astfel încât să rezulte un săculeţ.
Se aşază pe o tavă, se introduc în cuptor şi se coc la foc mediu 30-40 de minute, în funcţie de cât de groase sunt fileurile.
Ciupercile se spală, se taie în jumătăţi, se amestecă bine cu restul de ulei, sare, piper, mărar şi coajă rasă de limetă.Se pun la prăjit într-o cratiţă, adăugându-se jumătate de cană cu apă.
Pofta buna!
Tiramisu: Desertul Italian de Vis
mascarpone, oua, zahar, cafea espresso, piscoturi, extract de vanilie, cacao pudra. Tiramisu este un desert italian clasic, ușor de preparat, cu straturi de cremă mascarpone și cafea înmuiată în brioșe Savoiardi (sau piscoturi), uns cu cacao pudră. Iată cum să pregătiți Tiramisu: Desertul Italian de Vis: Ingrediente: 500g […]
Codul cu ciuperci este delicios!