Gulaș Unguresc Traditional cu Cartofi din: carne de vita, ceapa, usturoi, ulei de floarea soarelui, faina, boia de ardei, cimbru, foi de dafin, supa, cartofi, rosii, sare, piper, smantana, patrunjel. Gulașul unguresc este un fel tradițional de mâncare din bucătăria maghiară și este apreciat în întreaga lume pentru gustul său bogat și aromele îmbietoare. Ingrediente: […]
Cod la cuptor cu lămaie si cimbru
PrinteazaCod la cuptor cu lămaie si cimbru
Ingrediente:
- 4 fileuri de cod a câte circa 180 g
- 16 cartofi noi
- 4 fire ceapă verde
- 400 g roşii
- 1 rămurică de cimbru
- 2 căţei de usturoi
- 1 lămâie
- 100 ml vin alb sec
- 200 ml concentrat de pui
- 2 linguri ulei de măsline
- sare
- piper negru, proaspăt măcinat
Mod de preparare:
Spală şi tamponează fileurile cu hârtie absorbantă pentru a fi uscate. Spală cartofii şi taie-i în două. Taie ceapa verde în segmente de circa 5 cm.
Taie usturoiul în două şi lămâia în felii. Intr-un vas larg, încinge uleiul şi sotează cartofii, ceapa şi usturoiul.
Adaugă roşiile şi stinge cu vinul şi concentratul. Acoperă vasul şi la să la foc mic timp de 15 minute. Apoi adaugă lămâia şi cimbrul.
Aşază fileurile deasupra şi presară sare şi piper; dă la cuptorul preîncălzit la semnul 5/180 C timp de 10-12 minute. Serveşte peştele cu legumele în farfurii preîncălzite
Cod la cuptor cu lămâie si cimbru
Pofta buna!
Croissant cu Unt – Rețeta Autentică si Usor de Preparat
Croissant cu Unt – Rețeta Autentică si Usor de Preparat din: faina, sare, zahar, drojdie, lapte, unt, ou. Croissantul cu unt, cunoscut și sub numele de “croissant au beurre” în limba franceză, este unul dintre cele mai emblematice produse de patiserie din Franța și din întreaga lume. Această rețetă clasică de croissant cu unt îți […]