Cod la cuptor cu legume provensale
PrinteazaCod la cuptor cu legume provensale din: ardei gras, ceapa rosie, dovlecei, vanata, ulei de masline, vin, rosii, masline, busuioc, cod, oregano, boia, usturoi, busuioc, patrunjel, coaja de lamaie si foccacia.
- 2 buc ardei gras roşu, taiat bucati
- 2 buc ardei galben, taiat bucati
- 3 cepe rosii, taiate sferturi
- 3 dovlecei, taiati felii
- 1 vanata mare, taiata cuburi
- 3 linguri ulei de masline
- 250 ml vin alb
- 700 g rosii cireasa, taiate in doua
- 75 g masline fara samburi, taiate felii
- 1/2 legatura busuioc, frunzele rupte
- 1 kg cod, taiat cuburi de 5 cm sau orice peste cu carne alba si tare
- 2 lingurite oregano
- 1 lingurita boia dulce
pentru topping:
- 6 linguri ulei de masline
- 4 cătei de usturoi, tocat marunt
- 1/2 legatura de busuioc
- 1/2 legatura de pătrunjel
- Coaja rasa de la 1 lamaie
- 1 foccacia, taiata fasii de 1,5 cm
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la semnul 6/200 C. In tava de copt unge legumele cu 2 linguri ulei si da la cuptor 25 min, amestecand o data. Intre timp, intr-un vas larg fierbe vinul pana cand scade le 4 linguri. Adauga rosiile si maslinele si fierbe pana cand rosiile se inmoaie.
Adauga busuiocul, potriveste gustul de sare si piper si apoi toarna in tava si amesteca. Combina pestele cu uleiul ramas, oregano si boiaua, amestecand pentru a se unge uniform. Presara pestele peste legume si da la cuptor 5 min.
Marunteste ingredientele ramase, mai putin painea, si unge cu amestcul feliile de paine. Taie in felii de marime potrivita si asaza-le in tava, deasupra pestelui. Da la cuptor 10 min, pana când se rumenesc si devin crovante.
Cod la cuptor cu legume provensale
Pofta buna!
trebuie neaparat sa incerc aceasta reteta
ce culoare frumoasa are 🙂
Foarte, foarte un codul la cuptor