Cod la cuptor cu legume in stil provensal

Printeaza

O reteta de cod la cuptor cu legume in stil provensal din: ardei gras, ceapa rosie, dovlecei, vanata, ulei de masline, vin alb sec, rosii, masline, busuioc, oregano, boia dulce, ulei de masline, patrunjel, coaja de lamaie si bagheta de paine.

Ingrediente:Cod la cuptor cu legume in stil provensal

  • 2 bucati ardei gras rosu, taiat bucati
  • 2 bucati ardei gras galben, taiat bucati
  • 3 cepe rosii, taiate sferturi
  • 2 dovlecei, taiati felii
  • 1 vanata mare, taiata cuburi
  • 3 linguri ulei de masline
  • 250 ml vin alb sec
  • 700 g rosii cireasa, taiate in doua
  • 75 g masline negre, fara sambure, taiate felii
  • busuioc, frunzele rupte bucati
  • 1 kg cod, taiat bucati
  • 2 lingurite oregano
  • 1 lingurita boia dulce

pentru topping:

  • 6 linguri ulei de masline
  • 4 catei de usturoi, tocati marunt
  • cateva frunze de bucuioc, rupte
  • cateva frunze de patrunjel, tocat
  • coaja razuita de la 1 lamaie
  • 1 bagheta, taiata felii de 1,5 cm

 

Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la semnul 6/200C. In tava de copt asaza legumele si stropeste-le cu 2 linguri ulei. Da la cuptor 25 de minute, amestecand o data.

Intre timp, fierbe vinul pana cand scade la 4 linguri, adauga rosiile si maslinele si fierbe cateva minute.

Adauga busuiocul, potriveste gustul de sare si piper, toarna sosul peste legumele din tava si amesteca pentru a scurge uniform.

Intr-un bol, combina uleiul ramas cu oregano si boiaua si toarna peste peste, amestecand. Asaza pestele peste legume si da la cuptor 5 minute. Marunteste ingredientele pentru topping-cu exceptia painii.

Unge feliile cu amestecul si asaza-le deasupra in tava. Da la cuptor 10 minute.

Cod la cuptor cu legume in stil provensal

Cod la cuptor cu legume in stil provensal

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.