Cod la cuptor cu legume in stil provensal
PrinteazaO reteta de cod la cuptor cu legume in stil provensal din: ardei gras, ceapa rosie, dovlecei, vanata, ulei de masline, vin alb sec, rosii, masline, busuioc, oregano, boia dulce, ulei de masline, patrunjel, coaja de lamaie si bagheta de paine.
- 2 bucati ardei gras rosu, taiat bucati
- 2 bucati ardei gras galben, taiat bucati
- 3 cepe rosii, taiate sferturi
- 2 dovlecei, taiati felii
- 1 vanata mare, taiata cuburi
- 3 linguri ulei de masline
- 250 ml vin alb sec
- 700 g rosii cireasa, taiate in doua
- 75 g masline negre, fara sambure, taiate felii
- busuioc, frunzele rupte bucati
- 1 kg cod, taiat bucati
- 2 lingurite oregano
- 1 lingurita boia dulce
pentru topping:
- 6 linguri ulei de masline
- 4 catei de usturoi, tocati marunt
- cateva frunze de bucuioc, rupte
- cateva frunze de patrunjel, tocat
- coaja razuita de la 1 lamaie
- 1 bagheta, taiata felii de 1,5 cm
Mod de preparare:
Preincalzeste cuptorul la semnul 6/200C. In tava de copt asaza legumele si stropeste-le cu 2 linguri ulei. Da la cuptor 25 de minute, amestecand o data.
Intre timp, fierbe vinul pana cand scade la 4 linguri, adauga rosiile si maslinele si fierbe cateva minute.
Adauga busuiocul, potriveste gustul de sare si piper, toarna sosul peste legumele din tava si amesteca pentru a scurge uniform.
Intr-un bol, combina uleiul ramas cu oregano si boiaua si toarna peste peste, amestecand. Asaza pestele peste legume si da la cuptor 5 minute. Marunteste ingredientele pentru topping-cu exceptia painii.
Unge feliile cu amestecul si asaza-le deasupra in tava. Da la cuptor 10 minute.
Cod la cuptor cu legume in stil provensal
Pofta buna!