Cod la cuptor cu patrunjel, oregano, chili si lamaie verde
PrinteazaCod la cuptor cu patrunjel, oregano, chili si lamaie verde din: cod, ulei de masline, oregano uscat, patrunjel, ardei iute rosu, sare, piper negru, lamaie verzi.
Ingrediente:
- 4 bucăţi de cod de 255-340 g fiecare
- 1-2 linguri de ulei de măsline
- 1/2 lingură de oregano uscat
- 2 mâini de pătrunjel cu frunza lată proaspăt, tocat foarte fin
- 1 ardei iute roşu proaspăt de mărime medie/mare, curăţat de seminţe şi tocat fin
- sare şi piper negru proaspăt măcinat
- 2 lămâi verzi
Mod de preparare:
Spălaţi bucăţile de cod în apă rece şi uscaţi-le cu un şervet de hârtie. Cu mâna, frecaţi-le cu ulei de măsline, astfel încât să fie unse uşor.
Puneţi într-un vas oregano, pătrunjelul şi ardeiul iute şi amestecaţi. Asezonaţi peştele şi adăugaţi amestecul de ierburi.
Incălziţi cuptorul la 225 C. Aşezaţi bucăţile de peşte pe o tavă — vor sfârâi imediat.
Adăugaţi jumătăţile de lămâi verzi şi puneţi tava în partea superioară a cuptorului pentru a rumeni peştele numai puţin. Lăsaţi-le 10 minute.
Când sunt gata, serviţi-le împreună cu lămâile verzi coapte, pe care le puteţi stoarce deasupra bucăţilor de cod.
Acest fel de mâncare merge foarte bine cu nişte cartofi fierţi, verdeţuri preparate simplu sau o salată .
Pofta buna!