Cod la cuptor cu pătrunjel si oregano

Printeaza

Cod la cuptor cu pătrunjel si oregano din: cod, ulei de masline, oregano, patrunjel, ardei iute, sare, piper, lamaie verde.

 

Ingrediente:

  • 4 bucăţi de cod de 255-340 g fiecare
  • 1 -2 linguri de ulei de măsline
  • 1/2 lingură de oregano uscat
  • 2 mâini de pătrunjel, tocat
  • 1 ardei iute roşu, curăţat de seminţe şi tocat
  • sare şi piper negru proaspăt măcinat
  • 2 lămâi verzi

 

Mod de preparare:

Cod la cuptor cu pătrunjel si oregano: Spălaţi bucăţile de cod în apă rece şi uscaţi-le cu un şervet de hârtie. Cu mâna, frecaţi-le cu ulei de măsline, astfel încât să fie unse uşor.

Puneţi într-un vas oregano, pătrunjelul şi ardeiul iute şi amestecaţi. Asezonaţi peştele şi adăugaţi amestecul de ierburi.

Incălziţi cuptorul la 225 C. Aşezaţi bucăţile de peşte pe o tavă. Adăugaţi jumătăţile de lămâi verzi şi puneţi tava în partea superioară a cuptorului pentru a rumeni peştele numai puţin.

Lăsaţi-le 10 minute. Când sunt gata, serviţi-le împreună cu lămâile verzi coapte, pe care le puteţi stoarce deasupra bucăţilor de cod.

Pofta buna!

 

 

Friptură de Rață cu Sos de Afine și Balsamic: Deliciul Culinar al Combinației Perfecte

Friptură de Rață cu Sos de Afine și Balsamic: Deliciul Culinar al Combinației Perfecte din: piept de rata, sare, piper, ulei de masline, afine, otet balsamic, miere, supa, unt, rozmarin. În această rețetă de Friptură de Rață cu Sos de Afine și Balsamic, veți descoperi o combinație gustativă cu adevărat remarcabilă. Carnea suculentă de rață […]

 

 

Supa Wonton: Istoria, Rețeta Originală și Variațiile Regionale – Ghidul Complet

Supa Wonton, un simbol culinar adânc înrădăcinat în cultura chineză, este o îmbinare armonioasă de arome, texturi și tradiții. Această supă, a călătorit prin timp și spațiu, adaptându-se și evoluând în diverse culturi. Originile Supei Wonton Supa Wonton are rădăcini care se întind până […]

 

Pesto de Busuioc – Rețeta Autentică Italiană cu Arome Mediteraneene

 frunze de busuioc, nuci, parmezan, usturoi, ulei de masline extravirgin, sare, piper. Pesto de busuioc este o delicioasă pastă de ierburi originară din Italia, cu un gust bogat și arome proaspete. Iată cum să prepari un pesto de busuioc clasic: Ingrediente: 2 căni de […]

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.