Cod la cuptor cu sfeclă, cartofi şi smântână
PrinteazaO reteta de cod la cuptor cu sfecla, cartofi si smantana din: cartofi, ulei de masline, seminte de fenicul, sfecla, fileuri de cod, coaja de lamaie, smantana si busuioc.
- 4 cartofi mici, feliati
- 1 lingura ulei de masline
- 2 lingurite seminte de fenicul, zdrobite usor
- 4 sfecle, curatate si taiate felii
- 4 fileuri de cod
- coaja rasa de la 1/2 lamaie
- 4 linguri de smantana
- 1 legatura de busuioc, tocata grosier
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 200° C/gaz 6. Se pun cartofii într-o tavă largă şi se stropesc cu uleiul de măsline, apoi se presară seminţele de fenicul. Se asezonează şi se aşază într-un singur strat. Se dau la cuptor 20 de minute, până se înmoaie şi devin uşor crocanţi.
Se întorc cartofii pe cealaltă parte şi se adaugă sfecla. Se asezonează şi se dau din nou la cuptor pentru 15 minute. Se aşază peştele în centrul tăvii, se asezonează şi se stropeşte cu uleiul din tavă. Se dă la cuptor 10 minute.
Intre timp, se adaugă coajă rasă de lămâie şi puţin piper proaspăt măcinat peste smântână. Pentru servire, se presară peştele cu busuioc şi se adaugă o lingură de smântână aromată.
Cod la cuptor cu sfeclă, cartofi şi smântână
Pofta buna!