Cod la cuptor cu verdeaţă

Printeaza

O reteta de cod la cuptor cu verdeata din: capere, patrunjel, cimbru, busuioc, mustar, migdale, pesmet, ulei de masline, sare, piper, fileuri de cod, rosii, ceapa, usturoi, miere si otet balsamic.

Ingrediente:Cod la cuptor cu verdeaţă

  • 1 lingura capere
  • 1 lingura patrunjel tocat
  • 1 lingura cimbru tocat
  • 2 linguri busuioc tocat
  • 1 lingura mustar iute
  • 3 linguri migdale tocate
  • 4 linguri pesmet
  • circa 7 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
  • 4 fileuri de cod (a circa 140 g)
  • 6 rosii
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingura miere
  • 1 lingura otet balsamic

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 200°C. Se mărunţesc caperele şi se amestecă îm preună cu verdeaţa, muştarul, migdalele şi pesmetul. Se adaugă ulei, până ce ia naştere o compoziţie compactă. Se sărează şi se piperează.

Se spală peştele, se şterge, se sărează, se pipe¬rează şi se aşază într-o formă termorezistentă unsă cu ulei. Se repartizează deasupra amestecul verde şi se dă forma la cuptor 15-20 min. Se opăresc roşiile, se decojesc şi pulpa se taie felii.

Se curăţă şi se toacă ceapa; se căleşte în 2 linguri de ulei. Se adaugă roşiile şi se lasă să fiarbă la foc moale 2 min. Se condimentează cu miere, oţet balsamic şi sare. Se servesc cu peşte, eventual se ornează.

Cod la cuptor cu verdeaţă

Cod la cuptor cu verdeaţă

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.