Cod la cuptor cu verdeaţă
PrinteazaO reteta de cod la cuptor cu verdeata din: capere, patrunjel, cimbru, busuioc, mustar, migdale, pesmet, ulei de masline, sare, piper, fileuri de cod, rosii, ceapa, usturoi, miere si otet balsamic.
- 1 lingura capere
- 1 lingura patrunjel tocat
- 1 lingura cimbru tocat
- 2 linguri busuioc tocat
- 1 lingura mustar iute
- 3 linguri migdale tocate
- 4 linguri pesmet
- circa 7 linguri ulei de masline
- sare
- piper
- 4 fileuri de cod (a circa 140 g)
- 6 rosii
- 1 ceapa
- 1 catel de usturoi
- 1 lingura miere
- 1 lingura otet balsamic
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 200°C. Se mărunţesc caperele şi se amestecă îm preună cu verdeaţa, muştarul, migdalele şi pesmetul. Se adaugă ulei, până ce ia naştere o compoziţie compactă. Se sărează şi se piperează.
Se spală peştele, se şterge, se sărează, se pipe¬rează şi se aşază într-o formă termorezistentă unsă cu ulei. Se repartizează deasupra amestecul verde şi se dă forma la cuptor 15-20 min. Se opăresc roşiile, se decojesc şi pulpa se taie felii.
Se curăţă şi se toacă ceapa; se căleşte în 2 linguri de ulei. Se adaugă roşiile şi se lasă să fiarbă la foc moale 2 min. Se condimentează cu miere, oţet balsamic şi sare. Se servesc cu peşte, eventual se ornează.
Cod la cuptor cu verdeaţă
Pofta buna!