Cod cu fasole
PrinteazaCod cu fasole din: fileuri de cod sarate, fasole alba, ardei gras, ceapa, usturoi, cuisoare, ierburi aromate, pesmet, unt, ulei de arahide, ulei de masline.
- 750 g fileuri de cod sarate
- 400 g fasole alba
- 1 ardei gras
- 1 ceapa
- 3 catei de usturoi
- 2 cuisoare
- 1 buchetele ieburi aromate
- 1 lingura pesmet
- 20 g unt
- 2 linguri ulei de arahide
- 4 linguri ulei de masline
Mod de preparare:
Se desărează codul timp de 12 ore, schimbând des apa. Se pune fasolea la înmuiat tot 12 ore, în apă rece. Se scurge fasolea.
Se pune la fiert împreună cu ceapa în care s-au înţepat cuişoarele, usturoiul curăţat şi bucheţelul de plante aromate, timp de 45 de minute, astfel încât să fie pătrunsă.
Se scurge şi se pune într-un castron, apoi se varsă deasupra 3 linguri de ulei de măsline. Se încălzeşte cuptorul la 210 grade.
Se usucă fileurile de cod şi se prăjesc puţin pe ambele părţi în uleiul de arahide, apoi se piperează. Se scurg pe hârtie absorbantă.
Se pun într-un vas de Jena, uns cu unt, împreună cu fasolea. Se presară pesmetul deasupra şi se dă la cuptor timp de 30 de minute.
Se căleşte ardeiul gras tăiat lamele într-o lingură de ulei de măsline şi se pune peste amestecul de peşte şi fasole.
Cod cu fasole
Pofta buna!