Cod in foitaj

Printeaza

O reteta de cod in foitaj din: file de cod, aluat de foitaj, jambon, lamaie, mac, ou, patrunjel, sare si piper.

Ingrediente:Cod in foitaj

  • 600 g file de cod
  • 500 g aluat de foitaj
  • 150 g jambon crud uscat
  • 1 lamaie
  • 50 g mac
  • 1 ou
  • 1 legatura patrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Spălaţi bucăţile de peşte, curăţate de pieliţe şi de eventualele oscioare rămase de la fiietat, scurgeţi-le bine de apă, stropiţi-le cu zeamă de lămâie şi presă- raţi-le cu sare şi piper. întindeţi aluatul într-o foaie de 3mm grosime şi tăiaţi-oîn pătrate de circa 10/10 cm.

Tăiaţi jambonul în felii cât mai subţiri şi puneţi pe fiecare pătrat de aluat câte 2 felii de jambon, apoi puneţi pe acestea pătrunjelul tocat mai mare. Puneţi deasupra fileurile de peşte, după care rulaţi aluatul. Ungeţi rulourile cu oul bătut şi presăraţi peste acestea macul.

Puneţi rulourile astfel pregătite într-o tavă stropită cu apă. Puneţi tava în cup­torul încins şi coaceţi rulourile la foc po­trivit circa 45 de minute, sau până când se rumenesc frumos pe deasupra.

Scoateţi tava din cuptor, lăsaţi 5 minute să se răcească, apoi tăiaţi fiecare rulou în două şi serviţi-le calde cu o garnitură de cartofi natur stropiti cu unt topit şi presăraţi cu pătrunjel tocat.

Cod in foitaj

Cod in foitaj

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.