Cod in foitaj
PrinteazaO reteta de cod in foitaj din: file de cod, aluat de foitaj, jambon, lamaie, mac, ou, patrunjel, sare si piper.
- 600 g file de cod
- 500 g aluat de foitaj
- 150 g jambon crud uscat
- 1 lamaie
- 50 g mac
- 1 ou
- 1 legatura patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spălaţi bucăţile de peşte, curăţate de pieliţe şi de eventualele oscioare rămase de la fiietat, scurgeţi-le bine de apă, stropiţi-le cu zeamă de lămâie şi presă- raţi-le cu sare şi piper. întindeţi aluatul într-o foaie de 3mm grosime şi tăiaţi-oîn pătrate de circa 10/10 cm.
Tăiaţi jambonul în felii cât mai subţiri şi puneţi pe fiecare pătrat de aluat câte 2 felii de jambon, apoi puneţi pe acestea pătrunjelul tocat mai mare. Puneţi deasupra fileurile de peşte, după care rulaţi aluatul. Ungeţi rulourile cu oul bătut şi presăraţi peste acestea macul.
Puneţi rulourile astfel pregătite într-o tavă stropită cu apă. Puneţi tava în cuptorul încins şi coaceţi rulourile la foc potrivit circa 45 de minute, sau până când se rumenesc frumos pe deasupra.
Scoateţi tava din cuptor, lăsaţi 5 minute să se răcească, apoi tăiaţi fiecare rulou în două şi serviţi-le calde cu o garnitură de cartofi natur stropiti cu unt topit şi presăraţi cu pătrunjel tocat.
Cod in foitaj
Pofta buna!