Cod gratinat
PrinteazaO reteta de cod gratinat din: fileuri de cod, cartofi, morcov, ardei, ceapa, usturoi, rosii cherry, vin alb, ulei de masline, unt, lamaie, marar verde, sare si piper.
- 4 fileuri de cod
- 1 cartofi
- 1 morcov
- 1 ardei galben
- 1 ceapa alba
- 2 catei de usturoi
- 4-5 rosii cherry
- 200 ml vin alb
- 2 linguri ulei de masline
- 1 lingurita unt
- 1 lamaie
- marar verde
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cureţi ceapa, o tai rondele subţiri şi o căleşti în ulei bine încins împreună cu morcovul şi cartoful tăiaţi cubuleţe şi ardeiul tăiat fâşii.
Pui legumele călite într-un vas termorezistent uns cu unt, aşezi peste ele fileurile de peşte, roşiile tăiate pe jumătate, condimentezi cu usturoi zdrobit, sare şi piper, după gust, adaugi vin (sau apă, pentru varianta mai dietetică) şi introduci vasul la cuptor pentru circa 30-40 de minute.
Serveşti peştele cald, garnisit cu mărar verde şi lămâie.
Cod gratinat
Pofta buna!