Cod in camasa de branza
PrinteazaCod in camasa de branza
- 4 fileuri de cod
- 1 jumătate de lămâie
- 100g caşcaval ras
- 1 ou
- 100 g morcov ras fin
- 1lingură unt
- fire de pătrunjel
- 1 linguriţă busuioc uscat
Mod de preparare:
Se spală fileurile şi se şterg cu un şervet, apoi se stropesc cu zeama de lămâie. Se amestecă oul cu caşcavalul, morcovul ras, busuiocul sfărâmat şi pătrunjelul tocat cât mai mărunt.
Se omogenizează bine compoziţia cu o lingură de lemn. Se unge un vas de sticlă, termorezistent, cu unt, se pun fileurile de cod şi se sărează după gust.
Se acoperă peştele cu amestecul de caşcaval şi morcov, apoi se bagă vasul la cuptor, pentru circa 20-30 de minute.
Se serveşte preparatul cald, cu salată verde.
Pofta buna!
Prefer crapul, dar imi place si codul.