Cod in crusta de pesmet
PrinteazaCod in crusta de pesmet din: paine, usturoi, ansoa, ulei de masline, rozmarin, cod, salata, cartofi noi, fasole verde.
- 50g pâine albă fără coajă
- 2 căţei de usturoi, tocaţi grosier
- 6 fileuri de anşoa în ulei, scurse
- 2 linguriţe ulei de măsline
- 2 linguriţe frunze de rozmarin – tocate
- 4 fileuri de cod
- salată sau cartofi noi şi fasole verde, pentru servit
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 200C. Tapetează cu hârtie de copt o tavă şi pune-o deoparte.
Fărâmiţează pâinea în robotul de bucătărie, adaugă usturoiul, fileurile de anşoa, uleiul şi rozmarinul apoi asezonează şi mărunţeşte totul, astfel încât să obţii un pesmet grosier. Aranjează fileurile de peşte la distanţă unele de celelalte în tavă şi aşază pesmetul peste ele. Găteşte-le la cuptor 20-25 de minute, până când peştele sepătrunde, iar toppingul devine crocant.
Serveşte codul cu o salată sau cu fasole verde şi cartofi noi.
Cod in crusta de pesmet
Pofta buna!