Cod in sos de lamaie cu menta
PrinteazaCod in sos de lamaie cu menta din: fileuri de cod, ulei de masline, lamaie, amidon, apa, menta, faina, sare si piper rosu.
- 300 g fileuri de cod
- 3-4 linguri cu ulei de măsline
- 1 lămâie
- 1 linguriţă rasă cu amidon
- 50 ml apă
- 2 crenguţe de mentă
- făină
- sare
- piper roşu
Mod de preparare:
Dacă achiziţionăm fileuri întregi, le tăiem în bucăţi de 4-5 cm lăţime. Tăvălim bucăţile de cod prin făină. Punem 2-3 linguri cu ulei de măsline sau floarea-soarelui într-o tigaie teflonată.
Când uleiul este încins, adăugăm bucăţile de cod pe care le scuturăm puţin ca să eliminăm excesul de făină.
Le prăjim câte 4-5 minute pe fiecare parte, până când se pătrund şi se rumenesc frumos. Dăm prin râzâtoarea cu găuri mici lămăia, o tăiem în două şi o stoarcem.
Când peştele este complet făcut, turnăm peste el jumătate din sucul de lămâie obţinut. Mai lăsăm peştele pe foc 2-3 minute, după care îl scoatem pe o farfurie.
Adăugăm peste sosul din tigaie sucul de lămâie rămas, amestecat cu 50 ml apă şi o linguriţă rasă cu amidon. Condimentăm acest sos cu sare după gust şi îl amestecăm pe foc mic, două minute, până se îngroaşă.
Aranjăm bucăţile de cod în farfurii, adăugăm puţin sos pe deasupra, coaja de lămâie, puţină mentă tocată fin şi câteva bobiţe de piper roşu.
Pofta buna!