Cod la cuptor cu cartofi si ceapa
PrinteazaCod la cuptor cu cartofi si ceapa din: fileuri de cod, cartofi, ceapa, sare, piper, faina, ulei, arpagic.
- 1 kg fileuri de cod
- 1 kg cartofi
- 3 cepe
- sare şi piper alb după gust
- făină pentru crustă
- 11-12 linguri de ulei de măsline
- 1/2 legătură de frunze de arpagic
Mod de preparare:
Fierbeţi cartofii, cu coajă, în apă sărată. Apoi curăţaţi-i şi feliăţi-i.
Curăţaţi ceapa, tăiaţi-o şi prăjiţi-o în trei linguri de ulei de măsline, până când devine auriu-maronie. După ce o luaţi din tigaie puneţi cartofii şi prăjiţi-i adăugând încă trei linguri de ulei.
Tăiaţi peştele în bucăţi, asezonaţi cu sare şi piper alb şi treceţi-l prin făină. Prăjiţi-I în 5-6 linguri de ulei de măsline.Aşezaţi peştele în tavă, iar cartofii şi ceapa deasupra.
Introduceţi pentru 10 minute în cuptorul preîncălzit la 220°C.
Pofta buna!