Cod la cuptor cu pătrunjel si oregano
PrinteazaCod la cuptor cu pătrunjel si oregano din: cod, ulei de masline, oregano, patrunjel, ardei iute, sare, piper, lamaie verde.
Ingrediente:
- 4 bucăţi de cod de 255-340 g fiecare
- 1 -2 linguri de ulei de măsline
- 1/2 lingură de oregano uscat
- 2 mâini de pătrunjel, tocat
- 1 ardei iute roşu, curăţat de seminţe şi tocat
- sare şi piper negru proaspăt măcinat
- 2 lămâi verzi
Mod de preparare:
Spălaţi bucăţile de cod în apă rece şi uscaţi-le cu un şervet de hârtie. Cu mâna, frecaţi-le cu ulei de măsline, astfel încât să fie unse uşor. Puneţi într-un vas oregano, pătrunjelul şi ardeiul iute şi amestecaţi. Asezonaţi peştele şi adăugaţi amestecul de ierburi.
Incălziţi cuptorul la 225 C. Aşezaţi bucăţile de peşte pe o tavă. Adăugaţi jumătăţile de lămâi verzi şi puneţi tava în partea superioară a cuptorului pentru a rumeni peştele numai puţin. Lăsaţi-le 10 minute. Când sunt gata, serviţi-le împreună cu lămâile verzi coapte, pe care le puteţi stoarce deasupra bucăţilor de cod.
Pofta buna!