Cod la cuptor cu rosii si praz

Printeaza

Cod la cuptor cu rosii si praz din: cod, ceapa rosie, usturoi, rosii cherry, otet, praz, ulei, boabe de piper, dafin, rozmarin, sare si condiment din legume uscate

 

Ingrediente:Cod_la_cuptor_cu_rosii_si_praz

  • 3 bucăţi trunchiuri de cod (aproximativ 1,2 kg)
  • 2 cepe roşii de dimensiune mijlocie
  • 1 căpăţână de usturoi
  • 400 g roşii cherry
  • 3 linguri oţet
  • 1 fir mic de praz
  • 100 ml ulei
  • 1 linguriţă boabe de piper
  • 8 frunze de dafin
  • 1 linguriţă rozmarin
  • sare
  • condiment din legume uscate

 

Mod de preparare:

Cureţi peştii, îi speli şi îi usuci cu şervete. Tai fiecare peşte în 3-4 bucăţi. Aşezi bucăţile într-o tavă înaltă şi le presari cu sare şi condiment din legume uscate, pe ambele părţi.

Cureţi şi speli ceapa, usturoiul şi prazul. Tai ceapa julien, iar prazul în rondele fine. Crestezi fiecare bucată de peşte de-a lungul coloanei vertebrale, iar în buzunarele formate presari condiment din legume şi pui solzişori de ceapă.

Printre bucăţile de peşte, aşezi din loc în loc ceapa rămasă, tăiată julien, roşii întregi sau tăiate în jumătate, felioare de usturoi, boabe de piper, foi de dafin rupte, frunzuliţe de rozmarin tocate.

Stropeşti legumele şi peştele cu uleiul, oţetul şi apa, astfel încât trunchiurile de cod să fie în apă până la jumătate.

Introduci tava în cuptor, la foc mediu, pentru aproximativ 40-45 de minute. La jumătatea timpului, întorci peştii, îi stropeşti cu sosul format în tavă şi completezi cu apă, dacă s-a evaporat.

Scoţi tava din cuptor şi serveşti peştele cald, cu garnitură de legume presărate cu verdeaţă.

 

Cod la cuptor cu rosii si praz

Cod_la_cuptor_cu_rosii_si_praz

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.