Cod la cuptor cu sos de rosii
PrinteazaCod la cuptor cu sos de rosii din: rosii, ulei de masline, zahar, portocale, busuioc, file de cod, sare, piper, sote de fasole verde.
- 350 g roșii
- 5 linguri ulei de masline
- 1/2 lingurita zahar
- coaja de portocala
- busuioc si cimbru
- 900 g file de cod
- sare și piper
- sote de fasole verde pentru servire
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 230° C. Măruntiți rosiile.
Incalziti 1 lingura de ulei de măsline într-o tigaie, se adaugă roșiile, zahărul, coaja de portocala, busuioc, cimbru și gatiti timp de aproximativ 5 minute.Strecurati amestecul de roșii printr-o sită fină. Se toarnă într-o cratita mică și se încălzește ușor.
Pregatiti pestele. Asezonati bine. Incalziti restul de ulei într-o tigaie si gatiti codul pana se rumeneste pe ambele parti. Se pune pestele pe o foaie de copt unsă și dati la cuptor timp de 8-10 minute.
Se serveste cu sote de fasole verde si sos de rosii.
Pofta buna!