Cod cu legume – usor de preparat

Printeaza

Cod cu legume din: fileuri de cod, oua, pesmet, sfecla rosie, cartofi, morcovi, mazare, unt, usturoi, maioneza, smantana, sare, piper, patrunjel, boia.

Ingrediente:Cod cu legume

  • 4 fileuri de cod
  • două ouă
  • două linguri de pesmet
  • o conservă sfeclă roşie
  • 4 cartofi
  • 300 g morcovi baby
  • 400 g mazăre
  • 100 g unt
  • 3 căţei de usturoi
  • 75 ml maioneză
  • 50 ml smântână
  • sare
  • piper
  • pătrunjel
  • boia iute
  • boia dulce

 

Mod de preparare:

Fileurile de cod se spală, se şterg cu un şervet şi se condimentează, într-un castron se amestecă ouăle bătute cu pesmetul, sarea şi piperul.

Se trec fileurile prin acest amestec şi se prăjesc în untul încins.

Se scot cu o spumieră şi se pun pe un platou.

Cartofii se curăţă de coajă, se spală şi se taie în bucăţi.

Se fierb în apă cu sare, se scurg şi se pun într-un castron.

Morcovii se spală şi se fierb împreună cu mazărea.

Se pun lângă cartofi şi se lasă să se răcească.

Se face un sos din căţeii de usturoi pisaţi, maioneza şi smântână.

Se condimentează, se amestecă şi se pune la rece.

Sfecla roşie se scoate din conservă, se trece sub un jet de apă şi se scurge.

Fileurile de cod se servesc alături de legumele călduţe şi sosul alb, presărate cu verdeaţă tocată.

Cod cu legume

Cod cu legume.jpg

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Asa fac eu crap cu legume la cuptor.

    Ingrediente:

    1 crap de 1-1,2 kg
    sare
    piper
    4-5 catei de usturoi
    3-4 linguri ulei
    400 g cartofi
    2 ardei grasi
    1 ceapa
    200 g smantana
    cateva boabe de chimen
    1 lamaie
    marar verde

    Mod de preparare:

    Pestele se curata, se spala cu apa rece si se taie bucati. Se stropeste cu zeama de la jumatate de lamaie, cateva picaturi de ulei, se condimenteaza cu sare, piper si usturoi pisat si se lasa la macerat 10-15 minute. Se dau apoi bucatile prin faina si se prajesc doar cateva minute in ulei incins.

    Intre timp, legumele se curata si se spala. Cartofii se taie felii, ceapa se taie solzisori, iar ardeiul gras se taie fideluta. Toate legumele astfel pregatite se pun intr-un vas uns cu putin ulei, se condimenteaza cu sare, piper si chimen, iar deasupra se pun bucatile de peste.

    Se adauga smantana si se coace in cuptorul incins, la foc potrivit, 25-35 minute. Se orneaza cu felii de lamae si marar .

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.